На даний момент повної інформації відносно освітніх втрат не має

13 травня 2023 р. 19:27

В нашій країні відсутні процедури для оцінки рівня впливу широкомасштабної війни на навчальні успіхи учнів, які визначені державними стандартами.

Це було зазначено під час слухань про рівень освітніх втрат в українських школах, які проходили в парламентському комітеті з питань освіти, науки та інновацій.

Згідно з висновками Комітету ВР, Україна не має належних процедур для дослідження рівня освітніх втрат і розривів на рівні загальної середньої освіти, а також не розроблено механізмів для їх вирішення. Це ускладнює прийняття адекватних рішень у галузі освіти для компенсації та заповнення прогалин.

Під час слухань, в яких взяли участь керівники МОН, освітніх відомств та установ, було обговорено ряд проблематичних питань, зокрема, вимірювання освітніх втрат та розривів, необхідність участі України в міжнародних порівняльних дослідженнях якості освіти. Також було обговорено механізми врахування освітніх втрат, виклики та переваги, пов'язані з кожним з них. Важливим питанням є забезпечення індивідуального підходу до різних категорій освітян у розробці механізмів надолуження освітніх втрат та інших аспектів.

Автор: UKRREF.org.ua


Читати інші новини:

Кількість іноземних студентів скоротилася на третину

МОН прагне забезпечити повноцінне функціонування дошкільних закладів