МОН прагне забезпечити повноцінне функціонування дошкільних закладів

14 травня 2023 р. 16:32

Міністерство освіти і науки спрямовує зусилля на забезпечення роботи мережі дитсадків та доступу дітей до якісної дошкільної освіти, повідомляється в заяві МОН.

За даними МОН, на сьогоднішній день мережа дошкільних закладів постраждала від наслідків війни. З-поміж понад 15 тисяч дитячих садків, які існували до початку конфлікту, більше тисячі повністю зруйновані чи мають пошкоджені або. Крім того, 846 закладів знаходяться на окупованих територіях, біля 130 використовується як притулок для внутрішньо переміщених осіб.

Наразі дошкільну освіту здійснюють 10 367 закладів, які охоплюють понад 750 тисяч дітей, що становить 65% від загальної кількості. З метою охоплення більшої кількості дітей, які перебувають у важких умовах через війну, МОН розробило методичні рекомендації, які зараз обговорюються.

У зв'язку з такою ситуацією, Міністерство освіти і науки пропонує впровадження альтернативних форм дошкільного навчання, таких як короткотривалі групи, що функціонують на базі шкіл, садків, клубів, бібліотек та інших приміщень обладнаних укриттям.

Створення альтернативних форм дошкільного навчання сприятиме покращенню доступу дітей до якісної освіти.

Автор: UKRREF.org.ua


Читати інші новини:

На даний момент повної інформації відносно освітніх втрат не має

В країні планують виміряти соціально-емоційні навички школярів