МОН введе спеціальний навчальний курс зі статевого виховання

12 травня 2023 р. 06:21

Міністерство освіти і науки працює над впровадженням курсу статевого виховання, що стане частиною державного стандарту для профільного рівня загальної середньої освіти, який на даний момент у процесі розробки.

Цю інформацію містить лист від МОН, надісланий Ірині Тишко, співавторці електронної петиції щодо обов'язкового введення статевого виховання у школах.

Згідно з повідомленням, новий державний стандарт у сфері соціальної і здоров'язбережувальної освіти передбачає впровадження курсу статевого виховання, який буде враховувати досвід країн Європи у цій сфері. Крім того, Міністерство співпрацює з заінтересованими органами з метою розробити просвітницькі програми та курсів, інформаційні та методичні матеріали для дітей та їх батьків, вчителів та інших дорослих, які беруть участь у процесі статевого виховання.

Варто відзначити, що в Україні статеве виховання вже інтегровано в систему загальної середньої освіти і здійснюється через зміст обов'язкових предметів та систему виховної роботи. Для реалізації програм статевого виховання розробляються навчально-методичні матеріали, а також здійснюється підготовка педагогічних кадрів у рамках системи післядипломної педагогічної освіти.

Автор: UKRREF.org.ua


Читати інші новини:

В Україні буде розроблена національна стратегія для подолання втрат у сфері освіти

Кількість іноземних студентів скоротилася на третину