МОН планує впровадити альтернативні форми дошкільної освіти

09 травня 2023 р. 18:02

Міністерство освіти і науки України має плани щодо розвитку альтернативних форм отримання дошкільної освіти. Головною метою впровадження цих альтернативних форм є розширення можливостей для дітей раннього та дошкільного віку отримати якісні освітні послуги. Зараз методичні рекомендації щодо послуг у сфері дошкільної освіти підлягають громадському обговоренню.

Згідно з цими методичними рекомендаціями, розробленими Міністерством освіти і науки та винесеними для громадського обговорення, альтернативними до класичної дошкільної освіти можуть стати групи короткотривалого перебування та індивідуальна організація виховання та розвитку. Заплановано, що групи короткотривалого перебування можуть бути прогулянковими, консультативними або сезонними.

Альтернативні форми надання послуг з дошкільної освіти можуть бути організовані у дитячих садках, школах або позашкільних навчальних закладах. Крім того, для організації дошкільної освіти пропонується використовувати інші приміщення, такі як бібліотеки, центри дитячої та юнацької творчості, клуби, медико-психолого-педагогічні центри та інші.

Очікується, що за допомогою адаптації та використання наявних приміщень у громаді для альтернативних форм надання освітніх послуг, кількість дітей, які отримують дошкільну освіту, збільшиться.

Автор: UKRREF.org.ua


Читати інші новини:

Школи отримали завдання провести заходи з безпеки на дорогах

Дослідження свідчить про задоволення викладачами станом освітнього процесу