Дослідження свідчить про задоволення викладачами станом освітнього процесу

10 травня 2023 р. 18:29

Стан організації освітнього процесу в умовах воєнного стану серед педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів фахової передвищої та вищої освіти продовжує залишатися на високому рівні задоволеності.

Про це свідчать результати опитування студентів та викладачів, які були оприлюднені Державною службою якості освіти. Дослідження показали, що висока задоволеність організацією освіти серед викладачів не залежить від обраного закладом освіти формату навчання. Проте студенти вишів оцінюють стан організації освітнього процесу як середній.

За словами Державної служби оцінювання якості освіти, ці показники майже не змінилися протягом навчального року, але значно покращилися порівняно з результатами попередніх досліджень, проведених у 2020-2021 роках в умовах карантину. Онлайн-анкетування учасників освітнього процесу підтвердило, що заклади фахової передвищої та вищої освіти, враховуючи надані рекомендації та наявні можливості і ресурси, успішно забезпечують повноцінний освітній процес у форматах очної, комбінованої (очно-дистанційної) та дистанційної освіти в умовах воєнного стану.

Опитування охопило 50 закладів фахової передвищої освіти та 60 закладів вищої освіти, включаючи переміщені коледжі та університети.

Автор: UKRREF.org.ua


Читати інші новини:

МОН планує впровадити альтернативні форми дошкільної освіти

Більшість університетів використовують комбіновану та дистанційну форму навчання