У 36 містах України проведуть іспити для вступників до магістратури

08 травня 2023 р. 06:34

У цьому році іспити для вступу до магістратури проведуть у 36 містах України. У перелік міст, де відбудеться тестування, включені міста обласного підпорядкування та обласні центри. Крім того, ЄВІ (єдиний вступний іспит) ще проведуть у 9-ти країнах Європи, а ЄФВВ (єдине фахове вступне випробування) - у 6 країнах.

В цьому році всі абітурієнти, які планують вступити до магістратури, повинні будуть складати ЄВІ. Для того, щоб вступити на спеціальності з галузей знань, таких як "Журналістика", "Міжнародні відносини", "Право", "Публічне управління та адміністрування", "Соціальні та поведінкові науки" або "Управління та адміністрування", вступники повинні ще пройти додаткове випробування - ЄФВВ.

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури почнеться 8 травня. Основна сесія ЄВІ та єдиного фахового вступного випробування для вступників до магістратури відбудеться протягом червня та липня.

Тільки абітурієнти, які планують вступати на контракт на спеціальності з особливою підтримкою держави, можуть взяти участь у конкурсному відборі не маючи результатів цих іспитів.

Автор: UKRREF.org.ua


Читати інші новини:

Заклади освіти мають почати підготовку до нового навчального року

Тривалість уроків у школах столиці буде продовжена до 16 червня